T'acompanyem

L’autisme, més que un problema que afecta una persona, és un trastorn que afecta tota la família.

 

Quan els pares i mares tracten de descriure què és viure amb un fill/a amb autisme els termes, gairebé sempre, són de caràcter negatiu: dolorós, difícil, complicat, dur, traumàtic…

 

L’efecte de l’autisme pot semblar des de fora similar al que produeix qualsevol altra discapacitat en un membre de la família, però normalment és molt més distorsionant per a la vida familiar. És una de les experiències emocionals més devastadores per als pares i mares en particular i també per als altres fills/es. Sotmet a tota la família a greus tensions i estrès durant tota la vida que afecta negativament a les seves relacions.

Conviure amb una persona amb autisme significa reconèixer i acceptar per tota la vida una responsabilitat desafiant. Significa treballar sense pauses durant les 24 hores del dia, no poder dormir amb tranquil·litat, vigilar totes les interrupcions nocturnes, resoldre diàriament les enrabiades imprevisibles i ajudar en les seves necessitats d’autonomia, fins que aprenguin a fer-ho si és que arriben a fer-ho algun dia.

 

Els germans i germanes poden sentir una pèrdua perquè els pares i mares es centren en el fill amb autisme. És una situació que causa estrès, depressió, fatiga i mal humor, cosa que afecta la qualitat de relació de la parella i amb els altres fills/es que tenen sensació d’abandonament, descuit i ressentiment per l’atenció que no reben.

Nosaltres oferim des de fa 12 anys serveis d’activitats terapèutiques (extraescolars), les tardes de 17 h a 20 h, fem casals de vacances per Nadal, setmana santa i estiu i també oferim un servei de respir de cap de setmana per noies i nois adolescents, amb una sortida mensual a una casa rural acompanyats per educadores especialitzades en autisme on fan activitats adaptades a les seves necessitats.

També fem trobades de pares i mares coordinades per un professional que ens ajudarà a tractar els temes que ens preocupen referent als nostres fills, les dificultats que comporta tenir un fill amb autisme per la convivència familiar, per l’escolarització, i altres assumptes que ens puguin interessar.

Potser per vosaltres és nou tot plegat però per nosaltres no i
us podem acompanyar en tot aquest procés que va començar amb un diagnòstic colpidor.

Si vols més informació
truca’ns o emplena el següent formulari. 

649 96 96 41